Fondánový prášek

Fondánový prášek

Fondánový prášek (instantní fondán nebo suchý fondán) kombinuje vlastnosti klasického fondánu s benefity práškového provedení. Především se jedná o dlouhou trvanlivost a flexibilitu při výrobě.

 

Výhody tradiční fondánové polevy:

  • optimální textura, pokrytí a glazura finálního produktu
  • jemnost mikrokrystalků cukru (průměr je 11 µm)

Výhody fondánového prášku:

  • velmi jednoduchý na použití a především na přepravu
  • velmi snadná a rychlá rehydratace s pomocí vody nebo jiných prostředků (sirup, alkohol, karamel...)
  • možnost rehydratovat prášek v jakékoliv fázi výroby finálního produktu
  • dlouhá trvanlivost prášku (až 24 měsíců)
  • velmi jednoduché na obarvení nebo dochucení 
  • obrovská flexibilita užívání a kontrola vodní aktivity finálního produktu
  • možnost upravit viskozitu finální polevy změnou poměru prášek/voda nebo změnou teploty během přípravy

Fondánový prášek nabízíme ve třech provedeních:

  • Fondánový prášek 11 - obsahuje 11 % glukózového sirupu
  • Fondánový prášek 17 - obsahuje 17 % glukózového sirupu
  • Fondánový prášek PLUS - obsahuje glukózový sirup a rostlinný tuk*

* tento typ doporučujeme pro použití v produktech, které vyžadují větší stabilitu a delší trvanlivost ingrediencí. Ideálně se hodí na sladké pečivo, které obsahuje více vlhkosti neboť omezuje migraci vody mezi polevou a finálním produktem.

Použití:

  • polevy na sladké pečivo (koblihy, donaty atd.)
  • náplně pralinek nebo čokolád, cukrová pasta, máslový krém a mnoho dalších použití dle Vaší kreativity

 

Fondánový prášek

Fondánový prášek