Fondánový prášek
Fondánový prášek (instantní fondán nebo suchý fondán) kombinuje vlastnosti klasického fondánu s benefity práškového provedení. Především se jedná o dlouhou trvanlivost a flexibilitu při výrobě.
Výhody tradiční fondánové polevy:
- optimální textura, pokrytí a glazura finálního produktu
- jemnost mikrokrystalků cukru (průměr je 11 µm)
Výhody fondánového prášku:
- velmi jednoduchý na použití a především na přepravu
- velmi snadná a rychlá rehydratace s pomocí vody nebo jiných prostředků (sirup, alkohol, karamel...)
- možnost rehydratovat prášek v jakékoliv fázi výroby finálního produktu
- dlouhá trvanlivost prášku (až 24 měsíců)
- velmi jednoduché na obarvení nebo dochucení
- obrovská flexibilita užívání a kontrola vodní aktivity finálního produktu
- možnost upravit viskozitu finální polevy změnou poměru prášek/voda nebo změnou teploty během přípravy
Fondánový prášek nabízíme ve třech provedeních:
- Fondánový prášek 11 - obsahuje 11 % glukózového sirupu
- Fondánový prášek 17 - obsahuje 17 % glukózového sirupu
- Fondánový prášek PLUS - obsahuje glukózový sirup a rostlinný tuk*
* tento typ doporučujeme pro použití v produktech, které vyžadují větší stabilitu a delší trvanlivost ingrediencí. Ideálně se hodí na sladké pečivo, které obsahuje více vlhkosti neboť omezuje migraci vody mezi polevou a finálním produktem.
Použití:
- polevy na sladké pečivo (koblihy, donaty atd.)
- náplně pralinek nebo čokolád, cukrová pasta, máslový krém a mnoho dalších použití dle Vaší kreativity